"Spätný odraz"

Ezoterika, telepatia, telekinéza a podobne...

"Spätný odraz"

Odoslaťod Otokar So, 23. Jan 2010, 20:08

Ide o jav, ktorý sa stáva praktikom mágie. Je to nejaké nešťastie, či už drobné alebo celá séria rán. Informácie čerpám z knihy Josefa Veselého - Magie. Ak by trebalo, budem aj citovať, no teraz sa snažím všetko zjednodušiť.
1) Zpätný odraz sa niekedy vysvetľuje ako náprava rovnováhy Univerza, ktorú mág svojou operáciou porušil. Ak má byť niečo stvorené, iné musí byť zničené -princíp zachovanie energie. Sám autor však tvrdí, že toto vysvetlenie je filozoficky neudržateľné. Človek "pracuje magicky" aj bez toho aby o tom vedel, každý skutok je aj magickým skutkom. Navyše rovnováha Univerza je samozrejme dynamická.
2) Iné vysvetlenie hovorí, že astrálny útvar, čiže bytosť sa vytvára pri väčšine operácií, aj keď to nebolo ich cieľom. Tento útvar potom pôsobí želané účinky. Avšak ak nevybije všetku svoju energiu, vracia sa k svojmu stvoriteľovi a pokúša sa zámer vykonať na ňom.
3) Karma - udáva sa, že niektorí jedinci sú náchyľnejší na spätný odraz. Iní tvrdia, že karma funguje, iba ak na ňu človek verí. V takomto prípade by si za každú (alebo každú deštrukčnú) operáciu privolával trest operatér sám.
4) Prozreteľnosť - v uvedenej knihe pri tejto téme je definovaná ako "korekčný nástroj, ktorým sa uskutočňuje Boží plán". Teda je hlavným problémom človeka pochopiť svoju úlohu v Božom pláne a neplatiť pridraho za svoje chyby. Crowley takého človeka, ktorý to pochopí prirovnáva k hviezde, ktorá sa pohybuje podľa gravitačného zákona a tvrdí, že sa nemusí báť žiadneho odrazu.
Niekoľko príkladov odrazu:
a) Mág rozohnal oblaky na oblohe, aby mu nenapršalo do domu pri rekonštrukcii strechy. O niekoľko dní ho zastihol prudký lejak. Iným komickým príklad je ogrcanie opilcom.
b) Mág používal mágiu k sexuálnym úspechom a získaniu peňazí. Po čase jeho priateľka spáchala samovraždu a členovia jeho rodiny pomreli na rakovinu.
c) Zrútil sa schátralý múr v blízkosti autorovho domu. Nijak mu to neuškodilo. Mohlo to však byť symbolické, pretože to bolo po jednej operácií deštruktívneho charakteru.
Generácia mágov samozrejme hľadali spôsoby, ako sa vyhnúť odrazu, na žiaden však sa vśak nedá 100%-tne spoľahnúť.
Existuje teda niečo ako zpätný odraz? Tieto udalosti vždy môžu byť nehodou, pretože neštastie pripisované odrazu sa nie vždy ukáže ako súvisiace s operáciou.
Cradle Of Filth - Thirteen Autumns And A Widow (podla mna ich najdokonalejsia pesnicka)
Prosím, neodpovedajte na OT príspevky. Použite nahlásenie príspevku.
-
Mnoho mysliacich ľudí nezovšeobecňuje.
Obrázok používateľa
Otokar
Moderátor
Moderátor

Mysteria grošov: 1091
Založený: Ne, 20. Jan 2008, 10:22

Re: "Spätný odraz"

Odoslaťod Neomi Ne, 24. Jan 2010, 18:11

Je to vlastne idiealny priklad zakona o Akcii a Reakcii. Spatnamu odrazu ako takemu sa clovek nevyhne a nemoze ho nikdy predvidat cely. Najme preto nie, lebo ludsky rozum je prilis nevykonny aby spracoval "malickosti", ktore sposobi jedna myslienka. Tu sa skor uplatni skusenost dotycneho na svojich chybach a uspechoch a najme na tom ako chape tomu co robi. Inac vlastne suhlasim s autorom knihy.
Where source of human and beast, rain and fire,the power of deep seas roars,break brarriers,and return again to the previous place. Where the power of herbals,courage and beastiality of beasts,all kinds of plants,stones and reptile,the purpose was built.
Obrázok používateľa
Neomi
Moderátor
Moderátor

Mysteria grošov: 936
Založený: Ne, 07. Sep 2008, 15:30

Odoslaťod Otokar Po, 25. Jan 2010, 17:57

Autor uprednostnuje moznosti 2) a 4). Inak asi si vies Neomi predstavit, ze tieto informacie ma dost znechutili. Predtym som o spätnom odraze nikdy nepocul. Akoby nestacili ine rizika pri operaciach - napriklad posadnutie. No aspon myslim, ze spätny odraz by sa nemusel prejavovat po aktivitach ako komunikacia s duchmi alebo podobne. Z niecoho takeho dostavame iba informacie, ale iny prospech z toho nemame, tak nemame za co "zaplatit". Alebo meditacie na cvik mysle- ked do nicoho nezasahujem, tak neviem co by sa malo odrazit.
Cradle Of Filth - Thirteen Autumns And A Widow (podla mna ich najdokonalejsia pesnicka)
-
Obrázok používateľa
Otokar
Moderátor
Moderátor

Odoslaťod Neomi Po, 25. Jan 2010, 20:14

Tato tema inac vobec nemusi byt platna len pre tento smer, kludne moze platit aj pre bezny zivot obycajneho cloveka, pre kazdu cinnost, ktoru clovek vykonna, ci uz rano ked sa zobudi alebo vecer pri pozerani televyzora. Problem stale ostava v tom, ze ludia neustale delia veci na vyhodne a nevyhodne a potom tazko chapu podstate spatneho odrazu. Tento jav sa totiz prejavi vzdy, ci uz pri invo/evokaciach alebo meditacii, na tom nezalezi, no nie systemom - spravil si dobre, dobre sa ti vrati, spravil si zle, 6x horsie sa ti vrati, nie.

Skusim to prirovnat zo zrkadlom. Ja vykonam cin - zasvietim baterkou do zrkadla. Zrkadlo vykonna spatny odraz mojho cinu - minimum z toho svetla pohlti, no vacsinu odrazi a teraz ho odrazi podla istych zakonov, ktore platia. Ci mi to svetlo odhali tmu alebo mi osvetli nieco co som vidiet nechcel, je moje individualne chapanie, na ktorom zalezi len v pripade ci to chcem brat ako prospech alebo neprospech, v skutocnosti sa to svetlo odrazilo, len koli istym zakonitostiam. Tak isto to plati vo vsetkom a spatny odraz presne tak aj funguje. Je vsak problem urcit, odraz toho co clovek spravi alebo na co mysli.
Where source of human and beast, rain and fire,the power of deep seas roars,break brarriers,and return again to the previous place. Where the power of herbals,courage and beastiality of beasts,all kinds of plants,stones and reptile,the purpose was built.
Obrázok používateľa
Neomi
Moderátor
Moderátor

Mysteria grošov: 936
Založený: Ne, 07. Sep 2008, 15:30

Odoslaťod gallip Ut, 26. Jan 2010, 14:34

Mne sa paci jeden mini "pribeh"-, ktory toto dost vystihuje.V skratenej verzii: Pokial si obycajny clovek a snazis sa tak zit, tak si pri zemi a zijes si tam. Nevyhodou je, ze dovidis len potial, pokial ti hora alebo les nevstupi do vyhladu. Ak chces viac, tak sa vystveraj na vysoku rozhladnu, na vezu odkial budes vidiet do vsetkych stran sucasne. Ale za svoj rozhlad-prehlad o vsetkom zapaltis, tym ze sam budes videny. Zrazu sa clovek vynori a dostane sa tam kde inokedy stoji hromozvod a schyta vsetko co si len zela aj nezela. Bud zit dole na zemi v pohodicke vo svojom svete alebo sa dostat hore a vidiet to co je skutocne, ale tu uz ta pohodicka nemusi byt. Stym sa treba zmierit. Kto chce ist touto cestou, musi s tym ratat. Neomi, spomenul zakon o akcii a reakcii - ono je to proste to. Len sa na to da pozerat z roznych uhlov a pomenovat to viacerimi sposobmi. Zaklad je vzdy rovnaky-podobny.
Otokar, vedz, ze ci budes vyvolavat duchov a len komunikovat s nimi, tak isto tam plati zakon akcie a reakcie. Takisto ako aj ked clovek nerobi magiu, v beznom zivote, len samo myslenie moze mat "spatny odraz". Aj ked uplne spatny odraz sa tu asi mysli ako :
Každý, kto narába s akýmikoľvek čarami či kúzlami, sa sám vystavuje rôznym rizikám, medzi ktoré sa počíta spätný odraz. Je to čosi podobné, ako keď sa nesprávne cvičený pes pri útočnom povele namiesto na predmet útoku vrhne na svojho pána. Spätný odraz je skôr pravidlom, než výnimkou. Dochádza k nemu nielen nevhodným používaním mágie a nesprávnou realizáciou magických úkonov, ale aj z dôvodov nemorálnosti a neetickosti negatívne cielených magických zámerov. A ešte pri silnej ochrane napadnutého objektu.

Mozne dosledky spatneho odrazu, clovek-mag, ezoterik, aj obyc clovek zaziva kazdy den. Niekedy to je viac cititelne, niekedy menej. Ale si to ani neuvedomujeme. Najcastejsie to je slaba interakcia, clovek je oslabeny, nevladny, ma pocit, ze sa mu nic nechce. Niekedy to trva dlhsie, niekedy len par minut. Taketo zmeny su najcastejsie prejavmi energetickej bilancie sposobenej prave zakonom akcie a rekacie. Clovek vzdy vsetko najprv preciti po energetickej stranke a potom sa deje nieco "zle" aj na materialnej urovni. Len clovek uz tak zlenivel, skor jeho mozog. Informatika tam je, len ju nepouzivame - nepocuvame......... Tym padom aj nasa obrana vyzera asi tak.

Ani na 10 pokus tento pripspevok sem neviem nahodit. Vypisuje mi tam sql error..... Dokonca uz ani na forum som sa nevedel dostat, az teraz. Ma aj niekto podobny problem alebo len ja? Toto som napisal este pred Neomim, len som to sem nevedel dat. Urobil som copy, teraz paste.....S tym zrkadlom je dobry priklad. Podobne som to myslel aj ja, ked som pisal o beznom zivote-aplikovanie spatneho odrazu.

Ten problem tu bol vseoubecne, tiez som sa sem nemohol dostat na dlhu dobu.
Neomi
Každý je sám sebe ochrancom, každý je sám sebe strojcom svojho vlastného zrodenia.
Všetko čo sme, je výsledkom toho ako sme mysleli.

Obrázok
Obrázok používateľa
gallip
Moderátor
Moderátor

Mysteria grošov: 644
Založený: Po, 03. Mar 2008, 00:39

Odoslaťod Otokar Po, 15. Feb 2010, 15:26

Aha, takze to treba brat ako pricinu a nasledok. Jednoducho povedane, uvedomovat si dôsledky konania na predmete ktory ovplyvnujeme. Ine definicie su dost zavadzajuce, pretoze do toho miesaju zlo a dobro. Jedna zavadzajuca myslienka je asi takato: Magiou som ziskal nejaky prospech, tak za neho musim platit neprijemnostou, ci rizikom. Druha zavadzajuca myslienka, na ktoru som narazil svojim omyslom bola takato: Pri predpoklade vyrovnanosti dobreho a zleho principu, ked sebe prilepsim, musi sa inemu cloveku (niekde na opacnej pologuli? :) )jeho zivot zhorsit.
Uvodne teorie o spätnom odraze sa dobre predstavuju pri energetickom a demonologickom koncepte magie. Demonologicky koncept vychadza z myslienky, ze v realite su bytosti ktore môzu pracu vykonavat za nas a vyuzivame ich na to. Energeticky zase chce vyuzivat energiu cloveka, alebo energiu ktoru ziska. Psychologicky koncept velmi nechapem. Myslim, ze o informacnom koncepte bude viac vediet gallip.
-
Obrázok používateľa
Otokar
Moderátor
Moderátor

Odoslaťod Valdyr Po, 15. Feb 2010, 21:49

Je tu ešte jedna vec. Spätný ráz magického úkonu nemusí zasiahnuť vykonávateľa úkonu. Preto niektorí hovoria, že v mágií neexistuje spätný ráz, lebo ho nikdy nezažili, keďže sa neprejavil na nich. Ako na začiatku Otokar napísal, , mágia je dynamická a preto aj spätný ráz je dynamický, teda vykonávateľ úkonu tu nieje sám, teda sa to môže prejaviť kdekoľvek.
Ďalšia vec, "spätných rázov" môže byť niekoľko. Áno skomplikoval som to. Teda vaše konanie nemusí mať len jeden spätný následok. Môže sa to rozdeliť na viacero "slabších". Píšem o svojich skúsenostiach nie len z magickej oblasti. Teda v podstate všetko je mágia, dúfam, že sa chápeme, čo som tým chcel povedať.
Daemon daemone pellitur.
Obrázok používateľa
Valdyr
Pozemšťan
Pozemšťan

Mysteria grošov: 18
Založený: Ut, 02. Feb 2010, 22:13

Odoslaťod Enkidu Ne, 21. Feb 2010, 11:35

Táto téma vyzerá na prvý pohľad zložito, ale odpoveď je jednoduchá. Stačí sa riadiť svojím svedomím. Konaj tak, aby si sa nemusel za to hanbiť, a nemusíš sa ničoho báť. Myslím, že tento zákon funguje rovnako v mágii, ako aj pri hocijakej inej činnosti.
Obrázok používateľa
Enkidu
Pozemšťan
Pozemšťan

Mysteria grošov: 16
Založený: So, 01. Aug 2009, 22:34

Odoslaťod Otokar So, 06. Mar 2010, 16:20

Este mam jednu otazku. Pôvodne som to chcel napisat do temy o svedomi. Urcite sa vam stalo, ze ste sa napriklad podkli, posmykli alebo nieco podobne pri nahnevanych myslienkach. To mi pripada ako nejake "varovanie" pred agresivnym myslenim, nech uz prichadza z hocikade. Cim su tieto situacie spôsobene? Je mi jasne, ze hned by sme mohli rozpytvavat nervovu sustavu cloveka, alebo hormony a podobne zalezitosti v tele, ktore by pri hneve mohli tieto neprijemnosti spôsobovat. Ciste "nadprirodzene" ale nie je nic a tak sa pytam, ake to ma suvislosti so svedomim, spätnym odrazom alebo niecim inym?
-
Obrázok používateľa
Otokar
Moderátor
Moderátor

Odoslaťod Enkidu So, 06. Mar 2010, 17:21

Skôr by som to bral ako poruchu vedomia, a netýka sa to len agresívnych myšlienok. Človek by sa mal sústrediť na to, čo robí. Myšlienka, podporená silnou emóciou, spôsobuje posun vedomia smerom k objektu, na ktorý myslíme. Takto strácame kontrolu nad svojím telom, a môže sa stať, že sa o niečo potkneme, udrieme, alebo niečo rozbijeme. U mňa sa svedomie prejavuje tak, že mám čudný pocit z toho, čo sa práve chystám urobiť. V takom prípade je lepšie si to ešte raz premyslieť.
Obrázok používateľa
Enkidu
Pozemšťan
Pozemšťan

Mysteria grošov: 16
Založený: So, 01. Aug 2009, 22:34

Naspäť na Ezoterika a mimozmyslová komunikácia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

TOPlist
Dostupnos poda Monitoring-serverov.sk Antispam.er.czGoogle PageRank

hosted by