Prečo si ničíme Zem ?

Prečo si ničíme Zem ?

Odoslaťod Hextall Po, 12. Júl 2010, 21:19

Prečo si ničíme Zem ?

Toto je diskusia k článku http://www.mysteria.sk/news.php?readmore=144 uverejnenom na hlavnej stránke. Ak sa vám článok páči, môžete ho pridať na vybrali.sme.sk alebo linkuj.cz.
Obrázok používateľa
Hextall
Site Admin
Site Admin

Mysteria grošov: 2730
Založený: St, 16. Jan 2008, 22:51

Re: Prečo si ničíme Zem ?

Odoslaťod ufolog Po, 12. Júl 2010, 21:37

Tak Hextall: ten článok je ozaj pekný a správny.
čo sa týka témy: pokiaľ budú peniaze - náš ľudský produkt chamtivosti - vládnuť svetu tak môžeme iba pozorovať ako si *(prepáčte za výraz) "serieme do vlastného hniezda." odhadujem, že naše vnúčatá (mám 15 tak to bude ešte dlho, no nie moc) už asi nebudú žiť vo svete ako ho poznáme dnes... bude to len horšie. len tento článok by trebalo poslať kompetentným... a trebalo by ich "nakopnúť" aby začali niečo pre našu "Matičku Zem" začali niečo robiť.
Ďakujem za každý deň čo môžem po našej Zemi chodiť! Ďakujem za všetko čo nám Zem dáva! a je mi do plaču a zároveň peník, keď vidím ako toto čo nám ešte ostalôo niekto ničí... :( mali by sa uvedomiť
Alebert Einstein: Všetko je relatívne. Najnepochopiteľnejšou vecou vo vesmíre je to, že je pochopiteľný.
Robert T. Kiyosaki: Peniaze sú len myšlienka.
Ja: To v čo veríš sa aj stane! alebo sa už deje.
Obrázok používateľa
ufolog
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Mysteria grošov: 465
Založený: So, 25. Júl 2009, 18:11

Odoslaťod Wansawer Po, 12. Júl 2010, 21:58

Hextall veľmi dobré napísané v tomto článku.Aj ja si tak hovorím prečo my ľudia vlastne ničíme planétu.Jednoduchá odpoveď. Peniaze!!!! Všetko sú už iba peniaze podľa ľudí.Ľudská chamtivosť už proste nemá hranice.Čím ďalej to bude pokračovať tým horšie sa bude na Zemi žiť.Onedlho uvidíte budeme platiť aj za toto že dýchame kyslík.Tie peniaze a ľudia čo večne ich chcú už nie sú normálny.

Tí ktorí chcú večne bohatstvo a moc tak budú ničiť ďalej Zem.A my budeme trpieť a oni budú žiť v krásnych a luxusných Vilách.S týmto nesúhlasím.Nie žeby míňali peniaze za túto planétu a život na nej?NIE! Oni radšej si peniaze nechajú pre seba a budú rúbať lesy a ničiť ekosystém aby mali viac a viac.Som zvedavý ako im tie peniaze pomôžu keď sa už na Zemi nebude dať ani dýchať.
I'm sure. That we aren't alone in space.
Obrázok používateľa
Wansawer
Kolonizátor
Kolonizátor

Mysteria grošov: 1701
Založený: Ne, 13. Sep 2009, 16:14

Odoslaťod kozmonautka9 Ut, 13. Júl 2010, 08:00

Prečo si ničíme Zem?Pretože ľudia si myslia,že sú pánmi sveta,ale nie sú.Myslíme si,že keď žijeme na Zemi,tak si s našou matičkou planétou môžeme robiť,čo sa nám zachce.A hlavne bohatí ľudia.Kúpia si obrovskú vilu s bazénom,najrýchlejšie autá popritom ešte na benzínový či naftový pohon.Rýchlosť nie je všetko.Topia sa v miliónoch a popritom už ani neviedia,kde majú ich míňať,či si zakúpiť pozemok na Mesiaci.Radšej by mali dať peniaze na charitu alebo jednoducho ľuďom do takých oblastí,kde sa hladuje a nemajú vodu.Väčšinou sú to oblasti v Ázii a v Afrike.Každý je človek a bohatí by sanemali nejako prevyšovať nad ostatných,že pozor ja som boháč,tak radšej mi dovoľ.Toto nie.Máme si navzájom pomáhať,hoci by ľudia boli aj inej rasy.Všetko na Zemi riadia peniaze,aj keď to je len číselko na účte.Niektorí ľudia v robote drú,aby mohli uživiť rodinu a popritom majú aj vysokoškolské vzdelanie.A tí,z ktorých sú boháči,tak tí nemusia mať za sebou ani vysokú a majú milióny.Ja si myslím,že ozajstné celebrity sú ľudia,ktorí pre svet niečo urobili a tými sú vedci,technici,...a nie nejaké vymleté sliepky speváčky,herečky,...oni len spievajú a hrajú v divadlách či filmoch.Ja mám rada prírodu a nie nejaké filmy,aj keď niekedy neuškodí si pozrieť nejaký dokumentárny film.Prečo keď niekto má rád prírodu,tak jeho rovesníci-ľudia mu ju musia ničiť?Ja bývam v Poprade a keď chcem ísť pozorovať s teleskopom nočnú oblohu,tak musí íst na lúku alebo kde,pretože sú tu aj očné lampy na každom kroku a jednak je tu veľké svetelné zenčistenie a začína tu byť aj smog.Potom sa ľudia čudujú,prečo ich deti či dokonca oni samy majú nejakú dýchaciu chorobu,keď je toľko znečistený vzduch?Čudujú sa,prečo právemoje dieťa má problémy s dýchacimi cestami?Pretože ľudia za to môžu.Vyrábame si samy choroby.Čoraz ich bude viac a viac.Mali by sme sa spamätať,pokiaľ je ešte čas,pokiaľ nie je neskoro.Čo naše deti alebo deti našich detí?Tie budú na tom ešte horšie,pokiaľ sa nespamätáme.
Najnepochopiteľnejšou vecou vo vesmíre je to,že je pochopiteľný.
Nežijem v súčasnosti,lebo nijaká absolútna súčasnosť neexistuje.
Ani Picasso nenamaľoval prírodu tak,ako ju vidíme,lebo len príroda je skutočným umelcom.-kozmonautka9
Obrázok používateľa
kozmonautka9
Mimozemšťan
Mimozemšťan

Mysteria grošov: 1564
Založený: So, 19. Sep 2009, 12:09

Odoslaťod ufolog Ut, 13. Júl 2010, 17:38

Bety! najrýchlejšie autá majú benzínové motory... benzín horí rýchlejšie ako nafta. a preto sa tieto motory aj viac vyrábajú... proste znečisťujú prírodu... tak pomáhať by sme si mali! viem že boháči asi tak skoro neprispejú tým čo majú, ale myslím, že keby sa už im niečo také stalo začali by sa nad tým zamýšľať.
"Peniaze sú len myšlienka" povedal kedysi ktosi. a aká je tá myšlienka pre človeka silná, tak ho ovláda. Neobraňujem týmto boháčov... ani ja nie som z nejakej bohatej rodiny. som len jeden chalan z malého mesta z obyčajných pomerov asi tak ako vy čo tu píšete. uvidíme či niekto z kompetentných chce vidieť čo sa naozaj deje z našou matičkou planétou Zemou... :( je to ozaj smutné
Alebert Einstein: Všetko je relatívne. Najnepochopiteľnejšou vecou vo vesmíre je to, že je pochopiteľný.
Robert T. Kiyosaki: Peniaze sú len myšlienka.
Ja: To v čo veríš sa aj stane! alebo sa už deje.
Obrázok používateľa
ufolog
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Mysteria grošov: 465
Založený: So, 25. Júl 2009, 18:11

Odoslaťod Seccci Ut, 13. Júl 2010, 19:23

Tak v prvom rade by som rád napísal, že vôbec Zem neničíme. Na to ľudia nemajú takmer žiadne prostriedky a keďže si svoju existenciu uvedomujeme a zatiaľ je spätá so zemou, tak myslím, že sa žiadne kroky týmto smerom ani nebudú podnikať. Kto by si chcel zapolemizovať či zafantazírovať o spôsoboch, založil som na podnet jednej stránky o tom i tému: http://www.forum.mysteria.sk/viewtopic.php?f=9&t=1199

Pokiaľ ide o životné prostredie, čo trpí našou činnosťou zrejme viac, ale opäť je ťažké ho úplne zničiť i keď už na toto prostriedky máme( chemikálie, biologické/jadrové zbrane), tak by som napísal, že ho neničíme ale prispôsobujeme a premieňame. keď sa nad tým trocha zamyslíte, tak zistíte, že zo všetkých živých tvorov na planéte sme jediný tvor, ktorý sa svojmu okolitému okoliu neprispôsobuje a to či už stavbou tela, vlastnosťami a schopnosťami, spôsobom života, rozmnožovaním atď.( dá sa sem napísať x faktorov) tak aby došlo k zhode požiadaviek tvora a veľkosti jeho populácie s okolitými podmienkami a možnosťami( teda napr. predátorov je menej ako ich potravy ale naopak majú lepšiu stavbu tela, vlastnosti a schopnosti). ....

Ale naopak si všetky tieto aspekty človek prispôsobuje tak aby boli v zhode s jeho požiadavkami a veľkosťou populácie. Toto je najdôležitejší argument, prečo sa človek presadil proti ostatným tvorom napriek tomu, že nemá nad žiadnym z tvorov v žiadnom prostredí žiadnu výhodu. A to je aj dôvod prečo sa toto tzv. ničenie životného prostredia deje.
Ono totižto nejde o žiadne ničenie životného prostredia ani o vyhladzovanie živočíšnych druhov. Totižto žraloka nezaujíma čo si o jeho činnosti myslia rybky. orla nezaujíma čo si o ňom myslia hraboše a pod. A nás ľudí by to nemalo zaujímať tiež a popravde ani nezaujíma. Stále ide totižto o prirodzený výber.
K prispôsobovaniu prostredia človeku dochádza odkedy po planéte chodí- ničil stromy, aby si zakladal ohne a osady. kopal do zeme aby hľadal rudy, vodu, lovil zvieratá.

Čo je rozdiel oproti minulosti a prečo sa to zrazu zdá problémom je, že sa proste naša populácia zväčšuje a teda i naše požiadavky a potreby. A teda si musíme svoje prostredie prispôsobovať vo väčšej miere. Bez ohľadu na všetko ostatné, teda tak ako sa to dialo vždy.

Teda ak sa to niekomu nepáči, tak je na to ľahké riešenie... znižovať našu populáciu....
A to sa žiadnemu človeku páčiť nebude a ani úprimne nemôže- kľudne môžte byť totižto medzi vyradenými práve vy alebo niekto príbuzný- môže byť? Asi nie, čo?

Inak vcelku dobrý článok, len proste ja nesúhlasím s takýmto "greenpeacesáckym" pohľadom na vec. Samozrejme súhlasím, že jedným veľkým problémom je odpad, keďže ostatné živočíchy vytvárajú odpad, ktoré sa zrecyklujú pôsobením živlov, prostredia a ostatných živočíchov a neohrozujú ich. To je jediná otázka, o ktorej nemožno pochybovať, že sa dá riešiť a musí riešiť, keďže zatiaľ ju rozhodne neriešime 100% optimálne a naše odpady ani náhodou nemožno považovať za neškodné. Avšak netreba zabúdať, že okrem vytvárania skládok a nehôd s ropnými, jadrovými, chamickými produktami či s ich odpadmi človek prostredie nijak skutočne neničí( globálne otepľovanie spôsobené podľa vedcov ľudskou činnosťou a pod hlúposti nevynímajúc).

Teda by som len chcel pripomenúť pre tých, ktorý chcú podobné témy využívať len na kritizovanie tých a tých korporácii a že za všetko môžu peniaze a zisk a tak, že netreba zabúdať, že sa množstvo odpadu v poslednej dobe recykluje,prípadne znovapoužíva na rôzne účely a človek dokáže umelo vytvárať kultúry a prostredia, kde sa živočíchy a rastlinstvo môže rozvíjať, teda neprispôsobuje prostredie len pre seba ale i pre iné tvory a organizmy...

Teda životné prostredie dokážeme nielen zničiť ako sa vystríha( čo je samozrejme v poriadku) ale i priaznivo ovplyvňovať. Samozrejme nehody na ropných plošinách a pod. môj argument veľmi nepodporujú :) ale ja sa proste na túto tému nedokážem pozerať len takým spôsobom ako je prezentované v článku. Len toľko...
Obrázok

I have held a vigil for lucidity
out in horizonless fields where nothing shines
but light of my fire
and silver disk of endless night.
Alone with my treasure of sounds
in the pure silence of arrival.
Obrázok používateľa
Seccci
Super užívateľ
Super užívateľ

Mysteria grošov: 1631
Založený: St, 27. Máj 2009, 13:56

Odoslaťod 2pindik2 Po, 19. Júl 2010, 21:33

Zaujímalo by ma, prečo je tento článok v kategórii N.
Má plniť informačný a náučný charakter, ale nemôže sa nikde zverejňovať. Akože dosť od veci.............................................................................................................
(tie bodky sú preto, aby bolo 200 znakov)
Obrázok používateľa
2pindik2
Pozemšťan
Pozemšťan

Mysteria grošov: 1
Založený: Pi, 10. Apr 2009, 14:27

Odoslaťod Hextall Po, 19. Júl 2010, 22:23

Ak už sa bavíme o informačnosti toho ktorého článku. To, že má informovať ešte neznamená, že si ho niekto odkopíruje na svoju stránku. Ak skutočne chcem, aby sa dostal medzi mojich priateľov, je problém povedať.....tam a tam je taký a taký článok, choďte si ho prečítať ? Musím si ho hneď tresnúť na svoju vlastnú stránku a chváliť s aním ? Treba trochu pouvažovať.
Obrázok používateľa
Hextall
Site Admin
Site Admin

Mysteria grošov: 2730
Založený: St, 16. Jan 2008, 22:51

Odoslaťod jaro445 Po, 19. Júl 2010, 23:19

Secci
Myslím že niektoré tvoje domnienky sú mylné,
S tým že čim Zem ničíme máš pravdu, planéta Zem sa nedá zničiť, pretože na to človek nemá žiadne prostriedky,
skôr ide o to že človek ničí životné prostredie, biosféru.

Pokiaľ ide o životné prostredie človek skôr devastuje ako pretvára k lepšiemu, jedine ak napravuje spôsobené škody, ale aj tak prevláda to horšie.

Čo sa týka populácie ľudstva, populácia sa bude zvyšovať ....... do kedy ? ..... čo potom ?
Ak by to malo byť podľa teba tak by sa populácia ľudstva zvyšovala do vtedy do kedy by sa nevyčerpali všetky potravinové a energetické zdroje.
O tom že by ľudí nemalo zaujímať čo si myslia podradené druhy živočíchov je hlúposť !!!
Práve ako jediných "inteligentných" tvorov by nás malo zaujímať čo si o nás "myslia" zvieratá pretože ako jediný živočíšny druh si vieme uvedomiť aký má na životné prostredie dopad nášho konania.

Prirodzený výber u nás prestal platiť, každý nepodarok s detskou obrnou je zachránený, takmer každý má dnes deti, každý vozičkár chce mať deti.

Mne sa nepáči že sa ľudská populácia zvyšuje, čo sa týka riedenia populácie načo zabíjanie ?
Aby počet jedincov ostal stále konštantný každý pár by mal mať 2 deti a každý desiaty 3 deti ( kvôli predčasným úmrtiam ), a aj keby bolo treba zomrieť kľudne by som sa pre to aj obetoval.

čo je lepšie a čo zaručí prežitie ľudskej rasy ? nekontrolované množenie , alebo rovnováha v počte jedincov po celé roky, storočia, tisícročia ? Je samozrejmé že by sa svetové hospodárstvo ochromilo radikálnymi zásahmi do využívania potravinových, energetických a materiálnych zdrojov ale treba sa zamyslieť na tom čo je prostriedok a čo je cieľ, pretože dnešní ľudia si tieto dva pojmy nevedia dať do súvislosti.
Obrázok používateľa
jaro445
Pozemšťan
Pozemšťan

Mysteria grošov: 12
Založený: Pi, 06. Feb 2009, 17:59

Odoslaťod kozmonautka9 Ut, 20. Júl 2010, 12:27

Keby ľudstvo teraz opustilo Zem a odišlo by na nejakú inú planétu,ktorá by mala podobné podmienky pre život ako naša matka Zem,tak naša planéta by sa za pár miliónov rokov akokeby znovu "prečistila",čiže by to bola Zem skoro ako na začiatku,teda trochu neskôr po vytvorení atmosféry s dýchateľným kyslíkom.Ľudia ničia životné prostredie,ale aj keď niektoré ľudské zásahy do prírody sú dobré,tak stále prevyšujú tie zlé ľudské zásahy.Je zvláštne,že si ničíme náš domov.Mali by sme si ho chrániť,pretože nikdy nevieme,kedy nastane nejaká katastrofa veľkých rozmerov,ktorá by dokázala ľudstvo vymazať z našej planéty.Ale možno by ľudia zakročili,napr.zničili by asteroid.Už niektoré chemikálie sa smú málokrát používať a výroba niektorých chemikálií bola doslova zakázaná,napr.freóny.Veľmi si znečisťujeme ovzdušie,potom vznikajú rôzne choroby,no najviac s dýchaním.V niektorých mestách je smog vyznačený na dopravných značkách,aby si ľudia pred vstupom do mesta uvedomili,že toto mesto má viac smogu.Všetky škodlivé plynu idú do ovzdušia a my to potom dýchame.Spôsobujeme vznik kyslých dažďov,práve z komínov tovární a pod.Kyslé dažde veľmi škodia našej prírode,ale samozrejme škodia aj fasádam domov a pod.Ľudia sú nenásytní ropou a inými palivami.A hlavne Američania.Keby sme neboli takí doslaova závislí od ropy,tak ani tá ropná katastrofa čo sa stala nemusela byť.Keď sa do potokov vypúšťajú rôzne chemikálie,tak to dokáže prevrátiť život vo vodách a dokonca aj podzemnú vodu a pôdu,atď.Veď tento svet ovláda už iba technika a všade,kde sa pozriem je auto či technika,ale aj taká technika či stavba,ktorá škodí prírode.Keď niekde ukazujú nejaký film do budúcnosti,tak vidíme všade vedu a techniku a lepší život.Ale ak toto znečisťovanie prírody bude pokračovať,tak na plány do budúcnosti môžeme len zabudnút.
Najnepochopiteľnejšou vecou vo vesmíre je to,že je pochopiteľný.
Nežijem v súčasnosti,lebo nijaká absolútna súčasnosť neexistuje.
Ani Picasso nenamaľoval prírodu tak,ako ju vidíme,lebo len príroda je skutočným umelcom.-kozmonautka9
Obrázok používateľa
kozmonautka9
Mimozemšťan
Mimozemšťan

Mysteria grošov: 1564
Založený: So, 19. Sep 2009, 12:09

Naspäť na Ľudstvo

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

TOPlist
Dostupnos poda Monitoring-serverov.sk Antispam.er.czGoogle PageRank

hosted by