Na Mars za 39 dní...

Témy o vesmíre

Na Mars za 39 dní...

Odoslaťod MackO St, 02. Dec 2009, 15:53

Spojené témy Na Mars za 39 dní a Nový typ raketového pohonu dosiahne Mars za 40 dní
Hextall

Verim ze tu tato informacia este nebola nikde spomenuta. Este pred tyzdnom som veril, ze cesta na mars by ludom zabrala 4 roky. Z tohto clanku som sa docital, ze vraj sme teraz schopny konvencnou technikou sa tam dostat uz za pol roka no a po novom za 39 dni. Tym sa ale zacina rapidne zmensovat slnecna sustava, nie?

http://tn.nova.cz/magazin/hi-tech/veda/ ... aketa.html

Bohuzial som o tom nic nezistoval, neviem to potvrdit alebo aspon dokazat ze ide o novinarsku kacicu, takze sa budete musiet rozhodnut sami. No ale verim, ze nepotrva dlho a do roku 2020 budeme schopny doletiet na Saturn v rozumnom case, a tym by sa mohli konecne zacat preskumavat mesiace ako Europa, Titan ci Callisto.

EDIT: http://tn.nova.cz/magazin/hi-tech/veda/ ... ujeme.html

Keby vas to tak velmi neohromilo ako mna, tak pridavam este tento druhy link. Este staci najst vyvoj laserovych diel a prvu lod Enterprise v trosku okliestenej forme mozeme zacat stavat. :) Vsetko je to vsak vo faze testovania, takze na realne vyuzitie si este pockame. Podstatne je, ze to uz je, takze je to realne. (Podobne ako pred piatimi rokmi prisla sprava o lieku proti rakovine. Uz existuje, ale na jeho distribuciu si bude treba este nejaky cas pockat)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
Obrázok používateľa
MackO
Super užívateľ
Super užívateľ

Mysteria grošov: 682
Založený: So, 16. Máj 2009, 22:12

Re: Na Mars za 39 dní...

Odoslaťod Wansawer Ne, 13. Dec 2009, 16:17

To by bolo super sa dostať na Mars za 39 dní.Ten raketový model VASIMR bol kedy otestovaný.Lebo tam sa písalo že spoločnosť podpísala dohodu z NASA o ďalších testoch v roku 2013 kedy bol prvý test?

Ale tieto správy ma dostali:
V porovnání s konvenčními tryskami spotřebuje 25x méně paliva.To podle Changa-Diaze ušetří NASA miliony dolarů ročně.

Koľko palivá asi musia minúť!

Konvenční raketě by to přitom trvalo půl roku. Čím kratší cesta vesmírem bude, tím méně budou lidé v raketě vystaveni kosmické radiaci, která je obrovskou překážkou v cestě na Mars.

To som nevedel že môžu byť vystavený radiácii!

No ale verim, ze nepotrva dlho a do roku 2020 budeme schopny doletiet na Saturn v rozumnom case, a tym by sa mohli konecne zacat preskumavat mesiace ako Europa, Titan ci Callisto.

Titan a Európu by som rád videl na vlastné oči a SATURN deto. :)

Verim ze tu tato informacia este nebola nikde spomenuta. Este pred tyzdnom som veril, ze cesta na mars by ludom zabrala 4 roky.

Mimochodom čítal som v jednej knihe že cesta na Mars by trvala 6 mesiacov a dačo a 6 mesiacov naspäť.Dohromady by to bolo rok a dačo.

VASIMR může být zároveň přizpůsoben plně robotické posádce. Lidé by se v tom případě vůbec nemuseli vystavovat nebezpečí kosmického záření.

už sa hlásim na cestu. ;)

Věci z Evropské kosmické agentury (ESA) ve spolupráci s dalšími subjekty vyvíjejí zcela nový štít, který využívá velmi silného magnetického pole k odvracení tepelných účinků na raketoplán při průletu atmosférou. Takzvaný "deflektor" umí odklonit superhorké plazma od pláště vesmírné lodi.

To sa začína vek STAR TREKU?Veď ešte nie sme taký vyspelý aby sme začali vyvíjať štít,ako majú vesmírne lode vo SCI-FI filmoch.

Teraz poviem niečo,ale ja dobre viem že podaktorí nebudete súhlasiť čo teraz poviem!
Na Mars za 39dní,to by sa dalo a na Saturn do roku 2020 možno tiež.Ale na cestovanie medzi hviezdami ako vo filme Star Trek alebo Star Wars si budeme musieť ešte počkať! Asi tak 5 storočí a viac!Ale toto je len môj názor lebo ja viem že podaktorí nebudete súhlasiť.
I'm sure. That we aren't alone in space.
Obrázok používateľa
Wansawer
Kolonizátor
Kolonizátor

Mysteria grošov: 1701
Založený: Ne, 13. Sep 2009, 16:14

Nový typ raketového pohonu dosiahne Mars za 40 dní

Odoslaťod Hextall Po, 08. Mar 2010, 20:28

Budúce kolónie na Marse už nie sú takou utópiou ako kedysi. Spoločnosť, ktorej zakladateľom je bývalý astronaut NASA Franklin Chang-Diaz vyvinula nový typ pohonu, ktorý dramaticky skráti čas potrebný pre dosiahnutie planéty Mars. Namiesto doterajších cca 6 mesiacov sa astronauti dostanú na Mars už za 40 dní. Toto otvára nové možnosti ľudských výprav a expedícii na červenú planétu.

Zdroj: http://www.space.com, celý článok : http://www.space.com/businesstechnology ... 00305.html
Obrázok používateľa
Hextall
Site Admin
Site Admin

Mysteria grošov: 2730
Založený: St, 16. Jan 2008, 22:51

Odoslaťod blackhand Št, 11. Mar 2010, 19:57

TO by bolo velmi super za 40 dni na mars. Setrim na cestu :D, potom Vam vsetkym poslem pohladnicu :D

Este by to len chcele aby do toho nalili viac panzi a mozu postavit lod. Potom prvu koloniu a mame tu vesmirny vek
Je načase začať sa pýtať vlád sveta .... SÚ TU S NAMI ????
Obrázok používateľa
blackhand
Záujemca
Záujemca

Mysteria grošov: 193
Založený: Ne, 21. Feb 2010, 19:40

Odoslaťod Patrix85 Št, 11. Mar 2010, 21:21

a mozno takto nejako to vyzeralo v minulosti lenze sa sem islo z marsu...a teraz to ide naopak :)...alebo to bude ako v mass effect a najdeme tam rele hmoty :D...a poobjavujeme nove rasy a budeme cumiet :)
"Viem, že nič neviem." Sokrates
---------------------------------------------------------
"May The Force Be With You"
---------------------------------------------------------
Aby si zbadal čo nie je, zahľad sa na to čo je.
Obrázok používateľa
Patrix85
Kolonizátor
Kolonizátor

Mysteria grošov: 792
Založený: St, 16. Sep 2009, 18:38

Odoslaťod kozmonautka9 Ut, 30. Mar 2010, 19:02

Keby vedci vyvinuli nejaké vesmíre plavidlo,ktoré by ľudskú posádku doviedlo na Mars za 40 dní,tak to by sa ušetrilo na palive,zmenšil by sa pre nás vesmír,hoci nie na veľa ale aspoň niečo,ale nemusia vedci objaviť nejaký motor.Môžu prísť na existenciu červích dier!Známy Einsteinov-Rossenov most by nás skrátil cestu na Mars.Ale keby sa neobjavila existencia červých dier,tak potom nejaký raketový modul na pevné palivo. :)

BTW:blackhand,dúfam,že ti pošlem na pohľadnicu a možno pôjdeme spolu na Mars.Heh,ja tiež by som chcela pristáť na Marse,hoci pre Slováka nie je ľahké dostať sa do vesmíru.
Najnepochopiteľnejšou vecou vo vesmíre je to,že je pochopiteľný.
Nežijem v súčasnosti,lebo nijaká absolútna súčasnosť neexistuje.
Ani Picasso nenamaľoval prírodu tak,ako ju vidíme,lebo len príroda je skutočným umelcom.-kozmonautka9
Obrázok používateľa
kozmonautka9
Mimozemšťan
Mimozemšťan

Mysteria grošov: 1564
Založený: So, 19. Sep 2009, 12:09

Odoslaťod Wansawer Ut, 30. Mar 2010, 19:11

Pochybujem že by sa Slovák dostal do vesmíru.To skôr Američan alebo Rus a Číňan.Tí by sa tam skôr dostali.Len je škoda že nie som Rus alebo Američan aspoň by som mohol byť kozmonaut a ísť do vesmíru.A kozmonautka máš pravdu netreba vesmírne plavidlo a nejaký motor.Stačí červia diera.
I'm sure. That we aren't alone in space.
Obrázok používateľa
Wansawer
Kolonizátor
Kolonizátor

Mysteria grošov: 1701
Založený: Ne, 13. Sep 2009, 16:14

Odoslaťod blackhand Ut, 30. Mar 2010, 19:25

kozmonautka9 napísal:BTW:blackhand,dúfam,že ti pošlem na pohľadnicu a možno pôjdeme spolu na Mars.Heh,ja tiež by som chcela pristáť na Marse,hoci pre Slováka nie je ľahké dostať sa do vesmíru.

Heh dobre , ale chcem pilotovat lod :D

A je pravda , ak by sme objavili nejake cervie diery, tak by sa nam to vsetko pekne krasne skratilo. Len dufam , ze to nebude tak ako v niektorych pc hrach. Kde je treba mat skokovu branu , aby sa mohla pouzit cervia diera. To by moc dobre nebolo, nedajboze keby sa pokazila, alebo by ju "niekto" znicil
Je načase začať sa pýtať vlád sveta .... SÚ TU S NAMI ????
Obrázok používateľa
blackhand
Záujemca
Záujemca

Mysteria grošov: 193
Založený: Ne, 21. Feb 2010, 19:40

Odoslaťod kozmonautka9 St, 31. Mar 2010, 14:57

Heh dobre , ale chcem pilotovat lod :D

A je pravda , ak by sme objavili nejake cervie diery, tak by sa nam to vsetko pekne krasne skratilo. Len dufam , ze to nebude tak ako v niektorych pc hrach. Kde je treba mat skokovu branu , aby sa mohla pouzit cervia diera. To by moc dobre nebolo, nedajboze keby sa pokazila, alebo by ju "niekto" znicil[/quote]

blackand dobre,tak teda ja budem kopilotka.Už sa teším na Mars. :) Keby sa objavila existencia červých dier tak by tá cesta mohla dopadnúť aj katastrofálne.Tak ako uviedol blackhand vo svojom príspevku,že by sa pokazila alebo by sa zničila.Ešte nikto na svete nevie,ako to vyzerá a prebiehajú nejaké udalosti v čiernych dierach,len sú na to nejaké M-teórie.Keďže červia diera skracuje vesmírne vzdialenosti pravdepodobne udalosti budú v nej prebiheať ako v čiernych dierach.Končil by tam čas,lebo žiadne teórie ba dokonca ani teória relativity nevie vysvetliť,čo sa dialo na začiatku vesmíru,teda pri Veľkom tresku a čierne diery.Neplatia tam fyzikálne zákony.Najprv astronómovia musia prísť na to,čo sa deje v čiernych dierach a potom otvárať novú tému s názvom červie diery.
Najnepochopiteľnejšou vecou vo vesmíre je to,že je pochopiteľný.
Nežijem v súčasnosti,lebo nijaká absolútna súčasnosť neexistuje.
Ani Picasso nenamaľoval prírodu tak,ako ju vidíme,lebo len príroda je skutočným umelcom.-kozmonautka9
Obrázok používateľa
kozmonautka9
Mimozemšťan
Mimozemšťan

Mysteria grošov: 1564
Založený: So, 19. Sep 2009, 12:09

Odoslaťod Seccci Št, 01. Apr 2010, 12:39

Ja práve že nezdieľam váš optimizmus. Ak aj skutočne cestovali astronauti z NASA na mesiac, tak potom nevidím jediný pádny argument, prečo sa doteraz takmer po 40 rokoch nevybrali na Mars. stále spomínajú, že cesta by trvala cca 6 mesiacov- rok, tak v tom potom nevidím žiadny problém( ak radiácia nepoškodila hrdinov z misii apolla, tak taký mesiac 2 navyše by nových hrdinov zrejme tiež nepoškodila natoľko, aby sa takýto projekt neuskutočnil). Niektorý "osadníci" vydržia na vesmírnych staniciach i nejaký ten mesiac, takže opäť žiadny problém. Sú výhovorkou skutočne peniaze? Skutočne? Aj teraz spomínajú pred všetkým to, koľko paliva ušetríme, bla, bla, bla.
Ono sa to zdá až absurdné, koľko času ubehlo od misii Apolla( či boli skutočné alebo fake je teraz jedno), než sa vôbec začína o ceste na mars seriózne uvažovať. To naša peniazmi zaslepená spoločnosť už naozaj kalkuluje, či sa taká cesta skutočne oplatí? Ak je tomu naozaj tak, na akékoľvek cesty v dohľadnom čase môžte zabudnúť.
Samozrejme je tu i možnosť, že je to len zásterka k niečomu oveľa väčšiemu, alebo opäť len sprosté zavádzanie.

Každopádne ma to zaujme až keď budú nejaké výsledky, zatiaľ by som peniaze šetril na niečo pre vás dôležitejšie, než lístok na mars :)
Obrázok

I have held a vigil for lucidity
out in horizonless fields where nothing shines
but light of my fire
and silver disk of endless night.
Alone with my treasure of sounds
in the pure silence of arrival.
Obrázok používateľa
Seccci
Super užívateľ
Super užívateľ

Mysteria grošov: 1631
Založený: St, 27. Máj 2009, 13:56

Ďalšia

Naspäť na Vesmír

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

TOPlist
Dostupnos poda Monitoring-serverov.sk Antispam.er.czGoogle PageRank

hosted by