Cirkev

Diskusia o témach filozofických, o svetových náboženstvách a cirkvách

Re: Cirkev

Odoslaťod Aleio Ut, 20. Júl 2010, 18:40

kozmonautka9 napísal:No,ale na jednej omši pán farár povedal,že ľudia konajúci zlo pôjdu do pekla.Nepochopila som,lebo ty si tu písal,že človek po smrti sa môže dostať blízko k Bohu,aký život mal.Takže ani nebo neexistuje spolu s peklom?Teda ja si myslím,že keď človek je súdený podľa toho,že aký život v srdci viedol,tak potom sa dostane bližšie k Bohu a tú blízkosť by som nazvala sférami.Nebo môže byť len nejaký stav duše,v ktorom sa duša ako energia nachádza.

Farár v kostole v nejakej dedine je jedná vec. Vyštudovaní teológovia, veriaci, samozrejme sú vec iná. Ibaže v praxi sa oná skutočná kresťanská teológia veľmi neberie, pretože každý farár si stráži svoje - to je jedna z vecí, ktoré im vyčítam. Kázne stavia tak ako jemu vyhovuje a vôbec nie tak, ako by možno bolo potrebné. Často tlačí do ľudí svoj vlastný, v istej miere obmedzený (nie pejoratívne) názor alebo úsudok a ovplyvňuje tak mladých, veď starí si zamumlajú, ale mladí často nie.

Ja neviem ako vnímaš pána farára - ako človeka, ktorý vie o Bohu viac ako ty? Skutočne taký človek môže(?) existovať? Určite sa vyzná viac v písme, sviatkoch, všetkého čo sa smie i nesmie, ale nemyslím, že k nemu Boh hovorí viac ako k niekomu inému.
Ďalšou vecou je samotné písmo - ak ho človek vníma akokoľvek inač než alegoricky a skutočne nevníma a nevidí všetkú tu inotaj, ktorá sa tam nachádza, môže mu jednoducho prepadnúť, pretože písmo je písane tak, aby sa tam našiel každý v každom období svojho života, je to umelecké dielo, podobne ako v zbierke básni sa môžu nájsť stovky ľudí inak.

Čo som písal hore je jeden z moderných názorov o ktorých sa diskutuje medzi ľudmi zaoberajúcimi sa skutočnou kresťanskou teológiou a nie kostolným kresťanstvom, jedná sa o názor, že človek sa môže dostať k Bohu len tak blízko ako dobre žil. Už tu nie je miesto pre stredoveké moralistické nebo/peklo.
"Keď moc lásky vystrieda lásku k moci, človek bude mať nové meno: Boh."
~ Sri Chinmoy

Prístup je malá vec, ktorá robí veľké rozdiely.
Obrázok používateľa
Aleio
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Mysteria grošov: 153
Založený: Pi, 25. Jan 2008, 13:08

Odoslaťod ufolog Pi, 30. Júl 2010, 21:48

neviem či som to tu už písal ale napíšem:
napadlo ma dneska keď som čítal Otokarov článok o dualizme náboženstiev, že vlastne Boh nám dal právo slobodnej voľby! že keby chcel len dobro tak by predsa do raja nedal ten strom poznania, no to už by nás vlastne určitým spôsobom ovládal... je to len teórka (už ju dávno niekto povedal) ale myslím že na tom čosi je.
p.s.: ja na túto rozprávočku o raji aj trak neverím.
Alebert Einstein: Všetko je relatívne. Najnepochopiteľnejšou vecou vo vesmíre je to, že je pochopiteľný.
Robert T. Kiyosaki: Peniaze sú len myšlienka.
Ja: To v čo veríš sa aj stane! alebo sa už deje.
Obrázok používateľa
ufolog
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Mysteria grošov: 465
Založený: So, 25. Júl 2009, 18:11

Odoslaťod Kalcho Pi, 30. Júl 2010, 23:07

Farár a Cirkev jedna vec.Viera a poznanie druhá vec.Stretávame sa s dvomi vecami ktoré sú od seba odlišné napr. ako cesto a drevo.Preto lebo Cirkev je jedna časť štátu ktorá je najbohatšia a najviac klame ľudí.Viera v niečo je o inom vo viere nejde o peniaze,zlato,šperky,ropu ide o poznanie duchovnej roviny.Každý s nás má pravo v niečo veriť a niečo prezentovať.Ja verím v boha no neverím cirkvi.Som síce pokrstený ale nebol som na konfirmácií a do kostola nechodím.Pretože ako je napísané v biblii časť :Zjavenie Jána(Prorocká kniha) tam je napísané že aj Tí čo ma tak honobne uznávajú a rozvívajú moje slová Ďalej pre ľudí budú mojím menom rúhať a páchať hriechy viac ako obyčajní ľudia.Cirkev pohŕda najviac Bohom.
Obrázok používateľa
Kalcho
Pozemšťan
Pozemšťan

Mysteria grošov: 18
Založený: Ut, 23. Feb 2010, 20:08

Predchádzajúca

Naspäť na Filozofia, náboženstvá a cirkev

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

TOPlist
Dostupnos poda Monitoring-serverov.sk Antispam.er.czGoogle PageRank

hosted by