MackO napísal:k Drakeovej (opravte ma ak som meno napisal zle, u mna to je bezne ) rovnici nemam co povedat. Vsetko sme si uz povedali v inej teme, takze uz prakticky nie je co riesit.
Ja viem,že sme si to už vyriešili túto rovnicu v jednej téme.Ale predsa je to rovnica,ktorej výsledok nemusí byť taký istý s realitou.A ten názov rovnice Drakeovej si dobre napísal.
MackO:Dobre fantazíruješ,ale možno to ani tak nie je.Je minimálna šanca na nejakej planéte,aby sa vytvoril mimozemský život.A väčšia šanca,aj keď len o máličko je na vznik primitívneho mimozemského života.Ale možno skutočnosť ude krutá,lebo je aj šanca,že sme vo vesmíre jedineční,ale to ešte doposiaľ nevieme potvrdiť.Poznám veľa vzdelaných ľudí,či už astronómov,astrofyzikov,ktorí neveria na existenciu mimozemského života.A aj keď v našej Slnečnej sústave na nejakom mesiaci či planéte sa nájde primitívny mimozemský život,tak to bude od nás zo Zeme,pretože ho tam zaniesli naše pozemské sondy.Aj keď už v dnešnej dobe sa robia rôzne opatrenia,aby k takémuto prenosu nášho života,aj keď v primitívnej forme,sa zabránilo,tak sa robia rôzne sterilizácie.MackO,ale aj pri hviezde Epsilon Eridani je minimálna šanca,aby sa vytvoril mimozemský život.A nemusí byť na takej istej vývojovej úrovni ako my.Ja si myslím,že počas existencie ľudstva nebude existencia inteligentného mimozemského života odhalená,skôr iba primitívneho mimozemského života.

Ale suhlasim, najst planetu aby bola prave v takom stupni vyvoja ako sme my, bude asi velky problem. Osobne vsak verim, ze ludia budu este prekvapeny ako velmi vesmir hyri zivotom.