Vo vesmíre existujú možno tisíce civilizácii.

Diskusia o neidentifikovateľných lietajúcich objektoch a mimozemských formách života

existujú civilizácie v našej galaxii?

Áno som si istý
14
50%
Áno a nadviažeme kontakt
9
32%
možno ale nenadviažeme kontakt
1
3%
neviem nie som si istý
3
10%
Nie nie sú žiadne civilizácie
1
3%

Celkový počet hlasov : 28

Re: Vo vesmíre existujú možno tisíce civilizácii.

Odoslaťod kozmonautka9 St, 28. Júl 2010, 14:11

MackO napísal:k Drakeovej (opravte ma ak som meno napisal zle, u mna to je bezne ) rovnici nemam co povedat. Vsetko sme si uz povedali v inej teme, takze uz prakticky nie je co riesit.

Ja viem,že sme si to už vyriešili túto rovnicu v jednej téme.Ale predsa je to rovnica,ktorej výsledok nemusí byť taký istý s realitou.A ten názov rovnice Drakeovej si dobre napísal.

MackO:Dobre fantazíruješ,ale možno to ani tak nie je.Je minimálna šanca na nejakej planéte,aby sa vytvoril mimozemský život.A väčšia šanca,aj keď len o máličko je na vznik primitívneho mimozemského života.Ale možno skutočnosť ude krutá,lebo je aj šanca,že sme vo vesmíre jedineční,ale to ešte doposiaľ nevieme potvrdiť.Poznám veľa vzdelaných ľudí,či už astronómov,astrofyzikov,ktorí neveria na existenciu mimozemského života.A aj keď v našej Slnečnej sústave na nejakom mesiaci či planéte sa nájde primitívny mimozemský život,tak to bude od nás zo Zeme,pretože ho tam zaniesli naše pozemské sondy.Aj keď už v dnešnej dobe sa robia rôzne opatrenia,aby k takémuto prenosu nášho života,aj keď v primitívnej forme,sa zabránilo,tak sa robia rôzne sterilizácie.MackO,ale aj pri hviezde Epsilon Eridani je minimálna šanca,aby sa vytvoril mimozemský život.A nemusí byť na takej istej vývojovej úrovni ako my.Ja si myslím,že počas existencie ľudstva nebude existencia inteligentného mimozemského života odhalená,skôr iba primitívneho mimozemského života.
Najnepochopiteľnejšou vecou vo vesmíre je to,že je pochopiteľný.
Nežijem v súčasnosti,lebo nijaká absolútna súčasnosť neexistuje.
Ani Picasso nenamaľoval prírodu tak,ako ju vidíme,lebo len príroda je skutočným umelcom.-kozmonautka9
Obrázok používateľa
kozmonautka9
Mimozemšťan
Mimozemšťan

Mysteria grošov: 1563
Založený: So, 19. Sep 2009, 12:09

Odoslaťod MackO St, 28. Júl 2010, 18:28

kozmonautka9 tiez poznam kopec ludi, co neveria v mimozemsky zivot. Poznam vsak aj kopec ludi, ktori neveria, ze by stolove hry mohli byt zabavne, pripadne ze su uz na podobne veci stari. Pokial clovek nie je otvoreny mozno trochu blaznivym myslienkam, tak taketo myslienky a teorie samozrejme odmieta. A kedze mnohy ludia, a hlavne ti vzdelani riesia problemy kazdodenneho zivota a trosku zabudaju snivat, tak to potom vyzera tak, ze cast vedeckej obce nechce alebo nevie pripustit vznik mimozemskeho zivota. (samozrejme nie len to, ale kedze sa bavime konkretne, tak aj ja to konkretizujem) Podla mojho nazoru to je skoda, ale chapem podobne postoje a aj preco su take ake su.

Ty ale na rozdiel od nich mas stale moznost si uvedomit rozmanitosti tohto sveta a vidiet velku silu zivota. Samotny zivot na Zemi ukazuje, preco je tak pravdepodobne, aby vznikol zivot aj niekde inde. V prvom rade to vyzera tak, ze hmota je nejakym sposobom predurcena aby z nezivej hmoty sa vytvarala ziva. Napriek tomu ze poucky v stredoskolskych knihach hovoria veci typu bunka moze vzniknut len z inej bunky a ze neziva hmota sa nemoze premenit na zivu hmotu, tak to vobec nie je pravda. V prvom rade si sami definujeme co je anorganicka latka a co je organicka. V realnom svete je rozdiel medzi niektorymi latkami len velmi maly. Ved aj samotna glukoza (organicka latka) sa vytvara z vody a CO2 (obe su anorganicke latky). Vznik zivota na inych planetach je nie len mozny, ale aj velmi pravdepodobny.

A teraz druhy bod. Nie je zivot ako zivot. My chceme ten inteligentny. Pozrime sa na to z pohladu zeme. Ak by teraz prisla globalna katastrofa a vsetok zivot na susi by bol vyhladeny, netrvalo by dlho a ryby a vodne zivocichy by sa znova zacali tahat smerom na sus. Je to velmi prirodzeny vyvoj v boji o potravu a zivotny priestor. Vo vode zije kopec predatorov a ked ja si ulovim nejaku potravu, krv a maso moze prilakat inych vacsich predatorov. Preto musim jest rychlo a kratko, a hlavne nikdy nemam istotu, ci si po mna pri krmeni niekto nepride. Na susi nikto nie je. Predatori sa tam nedostanu, tak preco si potravu nevytiahnem von a nezjem ju pokojne tam. Preto ked zivot vznikol a rozvinul sa vo vode, casom sa presunul na sus. To sa stane na ktorejkolvek planete a vzdy. Rovnako aj hladanie stale novych a lepsich zbrani a obrany je typickou vlastnostou zivota, ktora je lahko dokazatelna. Niekto ma silnejsie nohy, iny ma ostne a dalsi ma jed, niekto vie lietat, niekto je rychly, niekto je odolny a niektory maju infravidenie, no a najsilnejsia zbran je inteligencia. Inteligencia je prirodzenym prisposobovanim organizmov v boji o moc. (Pozri ako to funguje u ludi) Preto je celkom prirodzene, aby na planete kde vznikne zivot, tak skor ci neskor vznikol zivot inteligentny.

Epsilon Eridani bol samozrejme priklad. ;) Ale suhlasim, najst planetu aby bola prave v takom stupni vyvoja ako sme my, bude asi velky problem. Osobne vsak verim, ze ludia budu este prekvapeny ako velmi vesmir hyri zivotom.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
Obrázok používateľa
MackO
Super užívateľ
Super užívateľ

Mysteria grošov: 682
Založený: So, 16. Máj 2009, 22:12

Odoslaťod malachit Št, 29. Júl 2010, 10:54

prečo by sme mali byť prekvapení Macko,však každý normálne zmýšľajúci nemože veriť,že my sme vrchol inteligencie vo vesmíre.No máme my to za inteligenciu,čo tké inteligentné robíme...si zober z pozície sily len každému ubližujeme,zabíjeme,ničíme a to už len nie pre vlastnú potrebu,ako sa hovorí na prežitie,ale už len tak pre zábavu,lebo už nevieme čo by sme od samej radosti a rostopašnosti roboli.Podľa mňa my máme veľmi ďaleko od inteligencie,my si len myslíme,že sme inteligentní,my sa skôr riadime pudovo,sme možno o nejaký jeden chromozóm vyššie ,ako zver a to je ta tvoja inteligencia MACKO???
malachitko zelený
Obrázok používateľa
malachit
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Mysteria grošov: 172
Založený: So, 12. Jún 2010, 11:58

Odoslaťod kozmonautka9 Št, 29. Júl 2010, 20:50

Jednoducho vesmír je gigantický a určite vo vesmíre neexistuje mimozemský život na rovnakej úrovni vyspelosti či v rovnakej podobe.Lenže ako tu čítam vaše príspevky,tak jednoducho si myslíte,že nájdeme ešte inteligentnejší život ako sme my.Môžeme,ale nemusíme.Pojem inteligencia znamená schopnosť rozmýšľať,ktorú ľudia majú.Vo vesmíre môžeme nájsť mimozemský život buď v inteligentnej forme,teda nejaké bytosti schopné rozmýšĺať alebo v primitívnej forme života,či už na takej istej úrovnu ako sme my.

Jednoducho ak objavíme niekde vo vesmíre mimozemský život,tak niektorí budú prekvapení a iné bohužiaľ nie.Iní nebudú prekvapení asi nie preto,keď sa objaví primitívnym mimozemský život ako napr.mikroogranizmy či rastliny.Ľudia čakajú,že nájdeme vo vesmíre inteligentnejší mimozemský život ako sme my.Potom by sme ich mohli navštevovať,to by už len záviselo na ich správaní,či sú dobrí a či zlí,našej techniky a od vzdialenosti ich domovskej planéty či mesiaca od našej matičky Zem,mohli by sme s nimi aj nahodiť kontakt,vymieňať si naše a ich poznatky,a pod.Ale je tu väčšia možnosť,že vo vesmíre objavíme primitívny mimozemský život,ale počas našej existencie ani nemusíme objaviť inteligentný mimozemský život.Šanca,že na nejakej planéte či mesiaci vznikne inteligentný mimozemský život je blízko nuly,teda nie nulová,ale 0,000....................................1% šanca na vznik a vývoj inteligentného mimozemského života.Skôr je šanca,že objavíme primitívny mimozemský život,lebo šanca na jeho vznik na nejakej planéte či mesiaci niekde vo vesmíre je takisto blízko nuly,ale o trošičku väčšia ako na vznik inteligentného mimozemského života,teda 0,0000..................1% k jeho vzniku a vývoju.

Takže vo vesmíre môžeme objaviť primitívny mimozemský život ako napr.nejaké mikroogranizmy,rastliny,živočíchy a pod.teda bytosti na menšej vývojovej úrovni ako sme my,potom mimozemský život na takej istej úrovni inteligencie ako sme my,inteligentnejší mimozemský živoz než sme my a nakoniec posledná možnosť,že neobjavíme žiadny mimozemský život,okrem nejakých mikroogranizmov,ale tie sa dostanú na nejakú planétu či mesiac jedine našimi sondami a družicami.Čiže my si ich odvezieme na inú planétu či mesiac,ale už sa robia aj opatrenia,napr.sterilizácia,aby k takémuto "umelému" vzniku nedošlo.
Najnepochopiteľnejšou vecou vo vesmíre je to,že je pochopiteľný.
Nežijem v súčasnosti,lebo nijaká absolútna súčasnosť neexistuje.
Ani Picasso nenamaľoval prírodu tak,ako ju vidíme,lebo len príroda je skutočným umelcom.-kozmonautka9
Obrázok používateľa
kozmonautka9
Mimozemšťan
Mimozemšťan

Mysteria grošov: 1563
Založený: So, 19. Sep 2009, 12:09

Odoslaťod MackO Pi, 30. Júl 2010, 10:27

malachit ak sa necitis byt inteligentny, tak to je tvoj problem ;) Clovek je inteligentny tvor, iba ludstvo je hlupe. Aj ked je pravda, ze casto najde aj kopec hlupych jedincov. Ludska inteligencia sa prejavuje v schopnosti dominovat na planete a tym, ze sa stal najvacsim predatorom aky kedy po zemi chodil. Kolko ludoopov je schopnych porazit v boji medveda, kolko zvierat je schopnych sa hybat rychlejsie ako gepard, pripadne lietat ci potapat sa bez toho aby boli na to fyziologicky prisposobeni? Keby clovek nemal svoju inteligenciu, tak by ani zdaleka neosidlil cely svet. Pravdepodobne by aj dnes zil tak na dvoch miestach niekde v afrike a azii a jedol by korienky, a bol by rad ze je rad. A dalej inteligencia cloveka sa prejavuje aj v tom co si napisal. Ano su ludia, ktori tyraju, vrazdia alebo sa inak nemoralne spravaju voci svojmu okoliu ale na podobne ciny, hlavne tie premyslenejsie, ako su ukladne vrady, lov velryb pripadne pytliactvo clovek musi taktiez prejavit svoj intelekt. A sam si to pekne povedal. "...si zober z pozicie sily len kazdemu ublizujeme..." Ty mas pocit, ze keby clovek nebol inteligentny, ze by mal nejaku moc? Ze by mohol dominovat? Ze clovek svojou fyzickou stavbou moze niekomu konkurovat? A napokon nikto nevravel, ze sme vrchol inteligencie vo vesmire, toto tvrdit by bolo viac nez len arogantne. Ale samozrejme sme momentalny vrchol inteligencie na Zemi. To z coho budeme prekvapeny je to obrovske mnozstvo zivich svetov, ktore najdeme, ked budeme schopny otvorit oci. Nieco podobne sa dialo napriklad aj pri objaveni mikroorganizmov. Pred tym nikto si ani len nevedel predstavit, ze na takom pohari mozu zit cele miliony dalsich organizmov. Ked sa zacalo uvazovat realne o tom, co sposobuje choroby naozaj, nie len zla aura alebo bozi trest, zacali sa objavovat teorie ako zivy prach a podobne. Vylepsenim optickych pristrojov sa objavili bujny mikrosvet a ludia boli v uzase kolko tam toho bolo. Myslim ze momentalne sa nachadzame v podobnej situacii. Kozmonautka9 je takym peknym prikladom vseobecnej mienky o svete okolo nas. No este potrva, kym budeme mat pristroje schopne podrobne mapovat okolity vesmir. Zatial sme na urovni, asi ako ked moreplavec si bol schopny nasadit tak max okuliare aby videl lepsie, ci to v dialke je pevnina alebo oblak.

Teraz budem rypat, lebo viem ako si to malachit myslel. Ale neda mi neopravit ta. Jeden chromozom navyse, dokonca ani chromozomova sada ta inteligentnejsim urcite nespravi. Napriklad ludia postihnuty Downovym syndromom maju trizomiu 21, cim maju dohromody 47 chromozomov a ich priemerny intelekt je na urovni okolo 60 IQ co je daleko pod normalnu hladinu a da sa u nich hovorit o mentalnej retardacii. A vo svete existuje tiez cela rada zivocichov, ktori maju fyziologicky vacsie mnozstvo chromozomov ako ma clovek. Taky jeseter ma priblizne 4x viac chromozomov a niektore druhy stromov, tusim topol 2x. A naozaj nemam pocit, ze by jeseter bol inteligentnejsi odo mna. :)
Obrázok používateľa
MackO
Super užívateľ
Super užívateľ

Odoslaťod malachit Pi, 30. Júl 2010, 11:09

ale kde bereš tu drzosť MACKO,hovoriť niečo o tom,že toto je tá pravá nefalšovaná inteligencia,však to je len všetko v tvojej mysli,ty si myslíš,že si inteligentný,ty si myslíš,že sme obsadili túto planétu,furt len ty...toto je inteligencia????Však ak sa niekto díva na nás z hora,tak jemu musíme byť na smiech s tou našou kvázi inteligenciou...však naša inteligencia začína a končí pri stole plnom jedla a pitia,tak sa vždy predvedú inteligenti.Ja,alebo ty nemôžeme tvrdiť,čo je to inteligencia,lebo sme nepoznali nič lepšie,niečo je sto percent nad nami,tak ako si vravel,že ty si nad jašterom a vieš ty vôbec čo si ten jašter môže myslieť o tebe,jemu aspoň dorastie chvost keď mu ho odfikneš,tebe čo dorastie???nehovorme o inteligencii,keď nevieme čo to slovo znamená,sme si ho my vymysleli,aby nám vyhovovalo.
malachitko zelený
Obrázok používateľa
malachit
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Odoslaťod MackO Pi, 30. Júl 2010, 15:54

malachit, co ma regeneracia spolocne s inteligenciou? Dalej nerozumiem rozporom v tvojom prispevku. "Nehovorme o inteligencii, ked nevieme co to slovo znamena, sme si ho my vymysleli aby nam vyhovovalo" Tak ked sme si ho my vymysleli tak snad aj vieme na co ho dosadzujeme, ze ano?! :) A uz uplne som strateni v tom co si chcel povedat tou prvou castou prispevku az po tie 4 otazniky. Nehovoriac o tom, ze mi podsuvas slova do ust, ktore som nepovedal.

Ale teraz trosku konstruktivne. V prvom rade prejav cloveka je pravou nefalsovanou inteligenciou. Uvedom si, ze je rozdiel medzi prejavom inteligencie a jej urovnou. Tak isto ako ked ty sa snazis sprintovat. Niekto moze povedat ze si bezal rychlo. A nejaky typek v raketoplane sa ta moze rovnako nezmyselne pytat: "Toto je ta prava nefalsovana rychlost? Ved ja sa pohybujem 2000x rychlesie ako ty! Tak co tu vyskakujes." Ano s inteligenciou Boha, prvotneho architekta alebo supervisora, nazvy si to ako chces, sa moja alebo tvoja inteligencia nemoze ani len vo sne rovnat, to vsak neznamena, ze ty alebo ja nedosahujeme urcitu uroven inteligencie. Co sa navonok aj priamo prejavuje.

A napokon "nasa inteligencia zacina a konci pri stole s jedlom a pitim..." Je to naozaj pravda? Nie je to len dalsi z mnozstva negativnych nazorov (ktore su z nepochopitelne coraz viac popularne) aky sme my ti najhorsi a vsetko okolo nas je lepsie ako my? Sam teraz dokazujes, ze to co si povedal nie je pravda. Dokazujes to tym, ze tu si, ze chodis na mysteriu. Ako sa najes, alebo napijes z toho, ze sem chodis, citas clanky a pises prispevky? Alebo snad sem chodis balit dievcata, aby si si mohol potom uzit? Alebo tu ziskavas nejake ine pozitky? Tym ze chodis na tuto stranku dokazujes, ze hladas odpovede, badas po niecom novom a rozsirujes si obzory. A to sa vobec neda oznacit za inteligenciu ktora zacina alebo konci pri stole s jedlom a pitim.

A nakoniec urcite vo vesmire alebo niekde nad nami sa nachadzaju velmi inteligentne bystosti. Pre nas by som to mohol nazvat az neuveritelne inteligentne bytosti. Ved aj ten/to, co stvoril tento svet, nemohol byt blbec. Ale na zemi sme objektivne stale my tym nainteligentnejsim tvorom. (samozrejme momentalne neberiem do uvahy rozne astralne svety a taktiez v tejto chvili prirodu, pripadne evoluciu a prirodne zakony povazujem za uz dane, nepovazujem Zem za Gaiu, ale ak si pamatas, preco vobec sme sa zacali bavit o inteligencii, tak to ani nie je potrebne, pretoze tento rozhovor vznikol na zaklade dotazu, ze aj na inych planetach sa urcite vytvori inteligentny zivot, pretoze inteligencia je len dalsim prejavom prisposobovania sa zivocichov v boji o dominanciu, coho clovek je dokazom.)

EDIT: Az teraz som si to vsimol. JESETER a JASTER su dve dost rozdielne veci. :)
Obrázok používateľa
MackO
Super užívateľ
Super užívateľ

Odoslaťod malachit Pi, 30. Júl 2010, 16:11

ja neviem MACKO,ja tu chodím hľadať odpovede na kadečo a aj takýmto spôsobom,ako som oslovil teba som sa toho možno trošku dozvedel,ja neviem čo je inteligencia,možno je to čo máš na mysli ty...možno u toho jaštera je regenerácia jeho pravou inteligenciou,neviem fakt neviem,ale nikdy by som si nedovolil,ako ty tvrdiť,že my sme inteligentný...možno sme v našom ponímaní,lebo sme nevideli inšie,u niekoho to môže byť úplne iné.A teraz k rozdielu prejavu inteligencie a jej úrovňou.Ja si myslím,že človek má,inteligenciu v rodenú,alebo si aspoň myslíme,že ju máme v radenú...no neviem,ako chceš porovnávať úroveň inteligencie,to sa čím dá?Ja môžem na teba pôsobiť inteligentne,no na iného vôbec nie...našou inteligenciou môže byť,že vieme hovoriť,lebo si rozumieme a možno hovorí aj tá jašterica,len ty ju proste nerozumieš,chápeš čo ti chcem povedať..... a či sme tí najhorší,no neviem,ak by sa takto chovalo všetko čo by si hovorilo inteligentne,tak teda neviem,ja mám skôr pocit,že človek sa chová pudovo a to od narodenia,len ho naučia,alebo sa ho snažia vtesnať do určitých mantinelov,lebo ináč by sa to tu poriadne zvrhlo....Aj sám pán boh na dal desať božích prikázaní,tie sme sa museli naučiť,nemáme ich vrodené,žeby už v tedy neveril tej našej,,kvázi,,inteligencii??Neviem fakt neviem čo je inteligencia,ale ty sa ma nakopol o tom aspoň poradne poriadne popremýšľať.
malachitko zelený
Obrázok používateľa
malachit
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Odoslaťod MackO So, 31. Júl 2010, 13:20

Chvilku som uvazoval ci este odpovedat na tvoj koment malachit, kedze sme uz poriadne OT. Ale tak este naposledy, aby tato diskusia nezostala neuzavreta. Potom sa uz k teme inteligencia v tejto teme vyjadrovat nebudem.

Uroven inteligencie sa da merat alebo charakterizovat roznymi sposobmi. V prvom rade vies inteligentne tvory od neinteligentnych (alebo malo inteligentnych) rozlisit ich schopnostou planovat a uvedomovat si dosledky svojich cinov. Dalej predstavivost, uvedomovanie si sameho seba a podobne veci. Taktiez sa da inteligencia merat podla objektivne stanovenych testov, ci uz zakladnym pudom dostan sa za potravou, alebo pri inteligentnejsich tvoroch test "vyries problem". Tu mozes objektivne povedat, ze tvor ktory vyriesi rovnaky problem rychlejsie ako iny, moze byt inteligentnejsi. Cim viac porovnavacich problemov im nechas vyriesit, tym mas vacsiu istotu, koho povazovat za viac inteligentneho. A napokon v dnesnej dobe nie je problem merat mozgovu aktivitu a pri lepsom preskumani mozgovych signalov budeme schopny vediet co si taky pes naozaj mysli. Dnes to dokazeme uz u ludi, myslim ze vyskum so zvieratami na tejto urovni je zatial len v plienkach. Inak co viem ci sa jasterice rozpravaju a len im nerozumiem? Robil sa rozsiahlejsi experiment so svistami, s tym, ze boli monitorovane ich hvizdave zvuky, ked sa blizi cudzi tvor. Bolo zistene, ze sviste maju pre kazdy druh tvora specificky urcenu vysku a frekvenciu hvizdu, cim ten co varuje ostatnych dava presne najavo pred akym nebezpecenstvom sa treba schovat. Okrem toho sviste komentuju stav nepriatela, ci je blizko, ci je daleko, ci je nepriatelsky, alebo ide len okolo a dokonca komentuju aj to, co ma clovek oblecene. Ked mala zena, ktora sa blizila ku "hniezdu" svistov v experimente cervene tricko, tak bol hvizdavy zvuk mierne rozdielny od toho, ked mala zena oblecene zelene tricko. V podstate takto zistili, ze minimalne sviste sa medzi sebou celkom hojne rozpravaju. A da sa to predpokladat aj u tvorov ako velryby, delfiny, papagaje... Cize teoreticky keby som bol strasne zvedavy, dalo by sa zistit, ci sa medzi sebou rozpravaju aj jasterice a co si o mne vlastne myslia. Inak schopnost vyssej komunikacie (cize komunikacia, ktora nie je zalozena na pachovych stopach alebo pohyboch tela a mimiky) je tiez prejavom inteligencie.

Tu mam nieco pre kozmonautku9. Kepler z 265 exoplanet oznacil az 140 planet ako Zem. (velkost priemeru planety je do velkosti dvojnasobku priemeru Zeme.) Takze to vyzera (zatial to je nepotvrdene), ze podobnych planet zemi je vo vesmire velke mnozstvo a teda aj bude znacne mnozstvo planet podobnych zemi v zelenom ci zlatom pase (farbu si vyber :) ). Takze myslim, ze tie percenta v prispevku vyssie by si mala trosku upravit. V prvom rade nerozumiem preco by mala byt tak mala sacna ze vznikne inteligentny zivot ak tam je zivot rozvinuty. (to znamena vyssie zivocichy) A objavy z Keplera davaju slusny predpoklad pre vysoku sancu na vznik zivota, kedze planet podobnych zemi bude asi daleko viac, ako si teraz myslime. Inaku tu je link na clanok odkial som cerpal, precitaj si to, je to kratke a zaujimave:

http://veda.sme.sk/c/5484954/zem-nie-je ... -sama.html
Obrázok používateľa
MackO
Super užívateľ
Super užívateľ

Odoslaťod malachit So, 31. Júl 2010, 15:01

MACKO,ako si sa snažil,tak si sa snažil nenapísal si nič nové,všetko toto ti píšem ja,len si tu zas pridal nejakého svišťa,čo ma len utvrdilo,že naša inteligencia,nami vymyslená a nami meraná je len náš blud,môžeš si ju ty merať čím chceš,furt si len tieto kritéria vymyslel a určil človek a to je nie objektívne...toto som presne myslel,dúfam,že si ma pochopil,ak nie,čo už.
malachitko zelený
Obrázok používateľa
malachit
Pozorovateľ
Pozorovateľ

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na U.F.O. a mimozemské formy života

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

TOPlist
Dostupnos poda Monitoring-serverov.sk Antispam.er.czGoogle PageRank

hosted by