Je svet len jeden veľký Matrix ?

Špekulatívne teórie, pri ktorých chýbajú jednoznačné potvrdzujúce alebo vyvracajúce názory

Je svet len jeden veľký Matrix ?

Odoslaťod malachit St, 28. Júl 2010, 21:35

Téma presunutá, Hextall

Realita okolo nás vraj vôbec nemusí byť skutočná.Zatiaľ čo sa nám môže zdať,že všetko to,čo vidíme,počujeme a cítime,je jedina správna realita,mnohé okolnosti naznačujú opak.Občas sa stane niečo,čo spochybní naše vnímanie sveta.Paranormálne javy a tiež nové vedecké výskumy,nás stále viac presviedčajú o nedokonalosti našich zmyslov i (ne)chápaní sveta.Čím ďalej tým viac je zrejme,že čas a priestor,tak ako ho vnímame my,je len ilúzia.Možme žiť vo svete podobnému vo filme MATRIX.Čo si o tomto myslíte.

Co tato tema robi vo Vasej tvorbe?
Otokar

EDIT:

a čo ti ja viem otokarko,kde mi to dalo tam to je a vari nevieš prečítať alebo čo...však je to moja tvorba či ako si to myslel,ja fakt neviem.A ty si kto,že ma tu takto upozorňuješ,nič v zlom ja sa len slušne pýtam.

Som moderator, ak si si nevsimol malachitko. Evidentne taketo temy patria napriklad do Nevysvetlitelnych udalosti ci podobnej sekcie, nie medzi poviedky ci obrazky vytvorene pouzivatelmi.
Otokar
malachitko zelený
Obrázok používateľa
malachit
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Mysteria grošov: 172
Založený: So, 12. Jún 2010, 11:58

Re: JE SVET LEN JEDEN VEĽKÝ MATRIX.

Odoslaťod Patrix85 St, 28. Júl 2010, 21:55

o tomto osm cital v casopise ENIGMA...neviem ci to nemas nahodou aj odtial :)...ale to je jedno lebo som rozmyslal ze tuto temu zalozim tak si mi pomohol :)

tak v tom clanku to bolo dost zaujimavo popisane aj o takom meste co sa stale objavovalo a mizlo a su aj fotky toho mesta...alebo objavovanie sa ulic...ale zasa su tu nazory ci to nie je buducnost ze ako to bude vyzera...taka chyba v matrixe kde sa stretnu paralelne svety alebo buducnost so sucasnostou a pod. ;-) :-)
"Viem, že nič neviem." Sokrates
---------------------------------------------------------
"May The Force Be With You"
Aby si zbadal čo nie je, zahľad sa na to čo je.
Obrázok používateľa
Patrix85
Kolonizátor
Kolonizátor

Mysteria grošov: 791
Založený: St, 16. Sep 2009, 18:38

Odoslaťod malachit Št, 29. Júl 2010, 13:52

áno patrix presne z tadeto to mám ma tento článok dosť zaujal a keď si predstavíme,že sa tu nozaj vyskytujú niektoré veci,ktoré si my nevieme vysvetliť,tak prečo by nemôhla byť pravda aj niekde tu,by sa týmto veľa záhad vyriešilo,no neviem či by som to aj takto chcel,ja len chcem vedieť váš názor na túto probleatiku.Píšesa tam hlavne o čase ktorý plynie všade ináč,my sme si meranie času vytvorili umelo,alebo ide len o našu ilúziu.O tom,že v čase a prietore prebieha zrejme všetko inak,svedčia vedecké pokusy z kvantovej fyziky.Tie dokazujú.že pri takzvanom satave superpozície može kvantovy objekt,napríklad elektrón,byť zároveň na dvoch miestach súčastne a až jeho pozorovaním určí pozorovateľ,kde sa nachádza.Nepripomína vám to aj mágiu.Može to nasvedčovať aj teórii pararelnych svetov,ako aj tomu,že priestor ovlivňujeme našími myšlienkami.Tak sa pýtam,može hmota(naše telo)prekročiť hranice priestoru a času.

EDIT:

no tom som si teda nevšimol OTOKARKO a ako moderátor čo môžeš robiť,lebo neviem či by som aj ja nechcel byť moderátorom,mňa to tu baví len asi ešte keď má iba 14 rokov,tak by ste ma nedali za moderátora,či?

Zacni byt aktivny na fore, zakladaj dobre temy a hlavne maj na urovni prispevky.....mozno sa raz dopracujes k moderovaniu ;) .... ale ak ti mozem poradit v prvom rade zacni volat Otokora normalne a nie OTOKARKO, robi to o tebe obraz a nie najlepsi.
gallip
malachitko zelený
Obrázok používateľa
malachit
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Odoslaťod m4tQ Št, 29. Júl 2010, 17:15

podla mna je to tak ako je nazov temy, len s tym rozdielom ze nemozeme vsupit do ozajstnej reality lebo je to splet frekvencii.
tu je video ktore to presne vystihuje a je podlozene vedcami
http://www.youtube.com/watch?v=3spRsSVPYzU&feature=related
Celý život je iba o čakani...
Obrázok používateľa
m4tQ
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Mysteria grošov: 418
Založený: Pi, 29. Aug 2008, 11:50

Odoslaťod malachit Št, 29. Júl 2010, 18:17

m4tQ som si toto video pozrel so zatajeným dychom a chcem sa ti poďakovať za takýto príspevok do tejto témy.Podľa ALBERTA EINSTEINA sú čas a priestor premenlivé veličiny.Na základe tohto prichádzajú vedci z ďalším zistením,priestor vraj môže byť pôsobením gravitácie,alebo silných energetických polí zakrivený takým spôsobom,že dve inak veľmi vzdialené oblasti môžu byť prepojené červími dierami.Červie diery sú hypotetické fyzikálne útvary,ktoré majú spájať inak veľmi vzdialené body vesmíru,kde v každom z nich môže prebiehať iný čas.A týmto spôsobom môžu vzniknúť rôzne paranormálne javy.
malachitko zelený
Obrázok používateľa
malachit
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Odoslaťod m4tQ Št, 29. Júl 2010, 21:39

ale ak si to zoberieme z pohladu toho dokumentu tak potom nic take ako priestor a cas neexistuje, je to iba iluzia vytvorena nasim vedomim.
mam tu este jeden dokument tiez nieco podobne
http://www.youtube.com/watch?v=_H0mPzBtbjE&feature=related

len ked si uvedomime ze cas je premenlivy, je to nieco subjektivne, uvediem aj priklad, ked napr je v skole nudna hodina tak sa vlecie neskutocne pomaly, ale ako nahle je nieco zaujmave tak to prejde hned.cize to znamena ze ak by sme si toto uvedomili tak by sme dokazali ovladať čas.

a to s tym zakryvenim vesmirom mas pravdu, k tomu nadviazem iba to ze okrem toho su k tomu aj rozne paralelne vesmiry a aj tie mozu sposobovat paranormalne javy, ale vsetko sa to da vysvetlit kvantovou fyzikou=konkretne tym prvym mojim videom.

P.S.:MALACHIT som velmi rad ze ta moj prispevok potesil.
Celý život je iba o čakani...
Obrázok používateľa
m4tQ
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Mysteria grošov: 418
Založený: Pi, 29. Aug 2008, 11:50

Odoslaťod malachit Pi, 30. Júl 2010, 10:53

presne všetko sa deje v našej mysli a to aj vnímanie času,tento tvoj príklad m4tQ o tej škole sa mi páči,takto nejako vnímame čas,niečo nám ubehne veľmi rýchlo a niečo sa vlečie na zbláznenie.V tomto druhom video ma zaujala veta,,neexistuje nič,ako smrť,život je len sen.A my sme svojou vlastnou fantáziou,,...Skúste nad tým trošku pouvažovať,mne sa to celkom pozdáva.Niekedy keď niečo strašne chcem,alebo to potrebujem,stále na to myslím a idem si za tým,ono sa to presne stane,aj keď je cesta k tomu ťažká stane sa to,potom má človek pocit uspokojenia až kým si nenájde ďalší cieľ za ktorým ide,ale ak sám tomu neverí a neverí sebe,proste sa to nestane.Veď prečo potom ľudia čo myslia pozitívne sú na tom vždy lepšie,ako tí čo sú skeptici,asi preto.lebo si ten svet svojimi očami robia lepší...POROZMÝŠĽAJTE...
malachitko zelený
Obrázok používateľa
malachit
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Odoslaťod Patrix85 Pi, 30. Júl 2010, 18:14

cim dalej tym viac narazam na vselijake clanky v casopisoch, na nete alebo teraz som objavil Dänikena a vsetko sa podoba mojim teoriam ktore som si ja vymyslel :D...su konspiracne ako vsetky ale je to dost divne

a o tom matrixe obcas uvazujem tak ze zivot je len jedna hra po ktorej ked skoncime tak sa objavime v ozajstnom svete...teda toto je matrix...koniec je len jeden ako inak :)

a casto si kupujes enigmu?
malachit napísal:priestor vraj môže byť pôsobením gravitácie,alebo silných energetických polí zakrivený takým spôsobom,že dve inak veľmi vzdialené oblasti môžu byť prepojené červími dierami.

vo filme deja vu to bolo vysvetlene tak dobre polopatisticky :D...ukazal papier, ukazal na jeden a na druhy roh papiera, akoze su to body vo vesmire ktore su velmi daleko...ake gravitacia sposobi ohnutie priestoru a casu (papiera) a tak su konce pri sebe (ohol papier v strede koncami k sebe :) ) a tak su tie konce blizko pri sebe a predstavuju minimalnu vzdialenost...ale inac ked si predstavime ze toto je matrix...tak potom co je na druhej strane, potom vsetky teorie o UFO a podobne veci tak potom su vymysel :/...

EDIT: este ma napada...urcite by mali existovat nejake unikove dvierka nie?...nejak ako sa da odtial dostat ale nezomriet...to ma privadza k astralnemu cestovaniu, k sferam...posmrtny zivot...co ak sa rodime do matrixu zo skutocneho sveta...t.j. posmrtny svet

niekto urcite moze vidiet skutocny svet, alebo sa vie don dostat...stale ma to vracia k astralu :/ (teda k tym sferam a pod.)

su to len moje velke nezmysly ale mne to znie zaujimavo, na zamyslenie sa :-)
Obrázok používateľa
Patrix85
Kolonizátor
Kolonizátor

Odoslaťod malachit So, 31. Júl 2010, 15:13

presne však každý koniec niečoho je aj začiatok niečoho nového,sa mi páči takáto myšlienka.Patrix, kupovávam enigmu,ale chodia do nášho stánku len dve a ak neprídem v ten deň keď ju dostanú furt ju niekto vykúpi.predtým som kupovával aj magazín záhad 2000,ale kde sa ten prepadol tak to teda neviem,možno ho zrušili,ale všetko to je české,naši sa nejako nemajú k tomu,aby nejaký dobrý časopis vychádzal,alebo aspoň o tom neviem,ak vieš tak mi nejaký poraď.Patrix,ja si predstavujem skutočný svet bezbolestný,bezstarostný,proste niečo čo si musíš zaslúžiť,možno som už teraz na dobrej ceste,ja neviem,ale preberám to z každej stránky,ako sa vraví život je jedna veľká záhada,už len tým,že sa narodíš,že práve tvoj otec a mama sa stretli,veď keby nie si tu???alebo potom naozaj sme tu naozaj odjakživa v podobe nejakej myšlienky,ktorá si svoj život tvorí sama....
malachitko zelený
Obrázok používateľa
malachit
Pozorovateľ
Pozorovateľ

Odoslaťod Patrix85 So, 31. Júl 2010, 17:51

no tak iny taky nepoznam...jedine Epocha ale ten ma nebavi jak enigma...a ano je to ceske, ako inak :fight ale zasa je to dost dobre...skoro kazdy clanok je na zamyslenie :/...a obcas niektore do seba s inymi tak strasne zapadaju...
inac ma stve ze je takmer o polovicu drahsi nez v cesku :/...a u nas uz je vo viacerych stankoch...doteraz bola velmi tazko dostat ale aj krstna robi v stanku tak mi stale jednu odlozi :)
malachit napísal:už len tým,že sa narodíš,že práve tvoj otec a mama sa stretli,veď keby nie si tu???

uz len keby sa nestretli dvaja ludia pred viac ako 1000 rokmi aj dalej tak tu nie si...a ide to este dalej...keby bolo nieco o kus inak tak buducnost by bola tiez o dost inak
Obrázok používateľa
Patrix85
Kolonizátor
Kolonizátor

Ďalšia

Naspäť na Konšpiračné teórie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

TOPlist
Dostupnos poda Monitoring-serverov.sk Antispam.er.czGoogle PageRank

hosted by